Onderzoeksscenario - Groene campus

eEn mix van kennis en zorg, wonen en werken, sport en recreatie in het groen

Het scenario Groene Campus biedt ruimte aan een combinatie van lokale kennis en zorg, werken en wonen, sport en recreatie in een hoogwaardige groene omgeving.

Het kazerneterrein vormt samen met het Revius Lyceum en De Basis een campus aan de westelijke dorpsrand van Doorn. Het gebied kan daarbij worden opgevat als een min of meer zelfstandige ruimtelijke eenheid, maar vormt nadrukkelijk geen enclave.

Een campus wordt opgevat als een ruimtelijke archetype van kloeke gebouwen rond groene openbare ruimtes in een ruime parkachtige setting. Ten aanzien van kennis liggen er kansen in de vestiging of uitbreiding van lokale kennisinstellingen (o.a. Bartimeus, MRC, Quarijn KBC) en kennisintensieve werkgelegenheid. Daarnaast bieden de gebouwen ook ruimte aan wonen (circa 170 woningen), al dan niet in combinatie met zorg. De openbare ruimte biedt volop mogelijkheden voor sport en recreatie op het groene campusterrein.

De ruimtelijke opzet van de campus biedt op termijn kansen voor groei en flexibiliteit. Zo kunnen er in de toekomst alsnog onverwachte maar gedroomde functies worden gehuisvest op het terrein, zoals bijvoorbeeld een hoogwaardige kennisinstelling.

Landgoed Beukenrode vormt een zelfstandige ruimtelijke eenheid naast het campusterrein. Het landgoed vormt met haar huidige kwaliteiten een belangrijk uitloopgebied voor de bewoners, werknemers en bezoekers van de campus.

>> Een uitgebreide beschrijving leest u in de rapportage ‘onderzoeksscenario’s

Onderwerp Auteur Laatste activiteit Statistieken
Onderwerp: wetenschappelijk instituut Auteur:
Laatste activiteit: 03-05-2017 08:54
5966 keer bekeken 0 reacties

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen