Onderzoeksscenario Dorp voor een dorp - variant A

Ontspannen en zorgzaam wonen voor iedereen

In het onderzoeksscenario ‘Dorp voor een dorp’ (variant A) wordt Doorn uitgebreid met een dorpswijk waar het ontspannen en zorgzaam wonen is voor iedereen.

Bij dorps wonen hoort elkaar kennen, naar elkaar omzien, elkaar ontmoeten en ruimte bieden aan kwetsbare doelgroepen in de wijk. De nieuwe bewoners op het voormalige mariniersterrein vormen een hechte gemeenschap. Jong en oud wonen door elkaar en ziet naar elkaar om. Ouderen passen op kinderen uit de buurt, jongeren zorgen voor de ouderen. Deze manier van met elkaar omgaan creëert een levensloopbestendige woonwijk.

Rond het centraal gelegen ontmoetingsplein (voormalig exercitieterrein) kan ruimte worden geboden aan diverse maatschappelijke voorzieningen waaronder een school, ambachtelijke bedrijfjes, een pick-up-point en zo mogelijk kleinschalige horeca. Zo krijgt de nieuwe dorpswijk ook binding met bewoners van andere wijken in Doorn.

 

Voor het onderzoeksscenario ‘Dorp voor een dorp’ zijn twee varianten uitgewerkt. Variant A is een dorpse woonwijk met circa 540 woningen in een min of meer traditionele dorpsuitbreiding, waarbij vrijwel alle waardevolle kazernegebouwen behouden blijven en herbestemd kunnen worden t.b.v. wonen, werken en/of voorzieningen. De wijk vormt een nieuwe groene dorpsrand op de overgang naar landgoed Beukenrode.

>> Een uitgebreide beschrijving leest u in de rapportage ‘onderzoeksscenario’s’

 

 

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen