Waarom de sterke focus op nieuwe woningen in de uitgewerkte scenario's?

Richard Kraan 16-09-2017 3067 keer bekeken

Bijna alle scenario's leggen de nadruk op het (grote) aantal nieuw te realiseren woningen. Waarom? Hebben wij wel voldoende nagedacht over de gevolgen voor de ontsluiting naar de woningen alsmede de mobiliteit in en om het dorp? De belasting van de wegen wordt enorm en ook zullen er nieuwe ontsluitingswegen gerealiseerd moeten worden ten koste van groen. Wegen zullen uitgebreid/verbreed moeten worden om de toename op te vangen. Met de militairen is op peikmomenten nu een stroom van verkeer naar de kazerne toe (tegen werkverkeer in) echter bij bebouwing gaat op dezelfde piekmomenten het verkeer de andere kant op en belast de reeds bestaande intensieve stroom werkverkeer. Dit heeft grote gevolgen voor de maatschappelijke en ecologische waarden van de omgeving en het (groene) karakter van het dorp. Is ons dit allemaal waard? Ik dacht in een dorp te wonen die deze waarden hoog in het vaandel had. Erg tegenvallend om de verschillende reacties te lezen en die naar mijn mening vooral gericht zijn op een totaal niet onderbouwde behoefte aan groei van het dorp en extra woningbouwocaties in zijn algemeenheid. Kan zo maar tot gevolg hebben dat het dorp leegloopt omdat bewoners zich niet meer voldoende thuisvoelen. Is dat wat we willen?

Er is zelfs een uitgewerkt scenario met hoogbouw van 8 tot 10 lagen. Onbegrijpelijk dat dit uit de werkgroep als mogelijk scenario komt. Dit heeft zo'n grote impact op het karakter van het dorp dat dit scenario al op voorhand uit de opsomming van mogelijke scenario's moet worden genomen.

Ik snap dat er plannen gemaakt moeten worden voor het MKDoorn maar geef dan prioriteit aan ontwikkeling van plannen waarbij het historisch karakter van het terrein gewaarborgd blijft met zoveel als mogelijk (her)gebruik van de bestaande bebouwingen.

 

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen