Sociale woningbouw, daar is behoefte aan

Dorthe Boerwinkel 14-09-2017 3676 keer bekeken

De inschrijfduur voor een sociale huurwoning in deze gemeente is ontzettend lang. Met 8-9 jaar wacht je alleen langer in Utrecht en Amsterdam. Om hier sneller aan een passende woning te komen, moet er meer gebouwd worden. Veel meer! Vooral sociale woningbouw. Er is behoefte aan gezinswoningen, woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens. In alle prijscategorieën. Maar vooral de mensen met een smalle beurs en de middeninkomens kunnen hier niet terecht. Bouw zo veel mogelijk, liefst ook een beetje hoger. De behoefte is namelijk enorm!

En door nieuw te bouwen dring je niet alleen de wachttijden terug, maar bevorder je ook de doorstroming. Het leven verandert. Je begint wellicht alleen, gaat samenwonen, je wordt een gezin met kinderen, kinderen gaan de deur weer uit, je wordt ouder. Bij elke fase heb je andere behoeften. Om passend te blijven wonen, moet het aanbod groter. Dat is goed voor iedereen.

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen