Beperk nadelige invloed op landschappelijke kwaliteit van omliggende wijken

Olav Sol 16-09-2017 3162 keer bekeken

In scenario 1A en 1B worden dermate veel woningen neergezet, dat een grote nadelige invloed op de omliggende wijken moeilijk te voorkomen is. Wanneer de bevolking van Doorn met 10% wordt uitgebreid, dan zal deze nieuwe bevolking ook gebruik maken van de voorzieningen en winkels in het centrum van Doorn. Daartoe zullen zij met de auto en fiets door het Luden kwartier willen gaan. Dit is immers de kortste weg.

Echter, dit zal de ruimtelijke en landschappelijke kwaliteit van de omliggende wijken zeer negatief beinvloeden. Het gevoel in een rustige parkachtige omgeving te wonen zal daar verdwijnen.

De Ludenlaan is op dit moment zelfs afgesloten voor sluipverkeer ivm negatieve ervaringen uit het verleden.

Zowel de Ludenlaan als de Frans Halslaan zijn kleine straten die niet zijn berekend op een dergelijke verkeerstoename.

Mensen in deze wijken hebben gekozen voor deze wijk vanwege het rustige karakter.  Als er al huizen komen op het mariniers terein, waarom moeten dit er dan zoveel zijn? Wie heeft hier belang bij? In ieder geval niet de bevolking uit de omliggende wijken.  

 

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen