Submenu

Besluit over ontwikkelingskader voor marinierskazerne

14-03-2018 9718 keer bekeken 0 reacties

De gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug heeft donderdag 8 maart een besluit genomen voor het eindconcept ontwikkelingskader voor de marinierskazerne Doorn. In een amendement wordt onder andere aandacht gevraagd voor betrokkenheid van omwonenden, verkeer, betaalbare woningen en woon-zorgconcepten.

Met het ontwikkelingskader wordt een eigentijdse dorpse woonwijk mogelijk gemaakt binnen de rode contour. De hoeveelheid groen op het kazerneterrein moet gaan toenemen en het bos op Landgoed Beukenrode wordt beschermd. Voor de wijk zijn hoge duurzaamheidambities. Ook willen de overheden ruimte geven aan twee scholen, sport, maatschappelijke functies en kenniswerkers.

Rijksvastgoedbedrijf en provincie besloten al eerder het ontwikkelingskader aan te nemen. In het ontwikkelingskader is aangegeven dat met onderzoek naar verkeer, duurzaamheid, maatschappelijke functies en stedenbouwkunde de uitgangspunten verder verfijnd moeten worden. Gezamenlijk zal een plan van aanpak worden opgesteld voor de volgende stappen. Het voornemen is dat burgerparticipatie hier weer onderdeel van uitmaakt.

De kazerne komt vrij nadat in 2022 de mariniers verhuisd zijn. Zij zullen verhuizen naar een nieuwbouwkazerne in Vlissingen. De aanbesteding hiervoor loopt inmiddels. De gunning aan één consortium is gepland begin 2019.

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen