Submenu

Heuvelrug natuur of omheind park?

Donald Bramer 16-09-2017 5639 keer bekeken 0 reacties

Probeer de mooie Heuvelrug mooi te houden! Nu de mariniers vertrekken komt er ruimte voor nieuwe invulling wat ook weer mooie dingen met zich mee kan brengen. 
Vanuit de 4 scenario's die naar voren zijn gekomen zouden we graag zien dat de natuur in en om het kazerneterrein netjes behouden blijft. 
Uiteindelijk zijn we trots op de Heuvelrug vanwege de mooie natuur. We wonen er graag omdat er veel te doen is voor wandelaars, fietsers en ruitersport. Het zou doodzonde zijn wanneer de natuur ondergeschikt raakt aan financieel gewin.  Wanneer we iedere keer toestaan dat er meer gebouwd en geasfalteerd wordt, zijn straks alle vierkante meters natuur omheind met hekken en tot privé terrein geworden.


Ontsluiting van de Stamerweg voor fietsers, wandelaars en ruiters past in dit plaatje om de natuur toegankelijk te maken maar NIET met voertuigen. 
Als er veel moet wijken voor asfalt gaat dit ten koste van natuur en uiteindelijk ook toerisme en woonplezier in de gemeente.

Buiten dit belang is de Driebergsestraatweg al een erg drukbezette weg. Al zou de bebouwde kom eerder beginnen (ter hoogte van Beukenrode) is dit onvoldoende oplossing en komt er veel druk op de doorgaande weg van Doorn naar Driebergen. Fietsverkeer moet veilig kunnen passeren en dit is nu al niet het geval.
In een mooie combinatie van horeca, cultuur, sportfaciliteiten, wonen en zorg als aanwinst voor de Doornse gemeenschap zien we kansen voor de toekomst bij het mariniersterrein. Zeker wanneer je naar het jonge toekomstige publiek kijkt.

Groeten Donald Bramer Nicole Volleberg
Belangengroep Stamerbuurt 

0  reacties

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen