Submenu

Behoud van natuur

Jolanda Van de kolk 16-09-2017 4501 keer bekeken 0 reacties

6 september was ook ik aanwezig bij de informatieavond. Voor vragen tijdens de presentatie was geen gelegenheid zodat niet alles even duidelijk over kwam. Tot mijn verbazing werd ons verteld dat de Stamerweg een onsluitingsweg gaat worden voor een (eventueel) te bouwen woonwijk. In eerder gepresenteerde tekeningen is dat nergens naar voren gekomen. Toen we daar onze verbazing over uitspraken werd daar heel luchtig over gedaan. Een foutje.... Er was pas gelegenheid om hier verdere informatie over te krijgen na de presentatie bij de leden van het werkteam. Na de presentatie heb ik iemand daarover gesproken en hem gevraagd of hij de huidige situatie kent. O.a. Dat de Stamerweg nu voornamelijk bestaat uit onverharde weg. Als antwoord kreeg ik dat vroeger alle wegen onverhard waren.....

Ik vraag mij af of er ter plaatse is gekeken door het werkteam hoe de situatie is op de Stamerweg. Deze weg loopt door een natuurgebied. Gaat dwars door het bos heen waar veel (beschermde) dieren leven. Enige jaren geleden is er een dassen tunnel aangelegd voor de dassen die leven in dit bos. Ook loopt hier een wandelroute die dagelijks door vele mensen wordt gelopen. Paarden liefhebbers komen hier naar toe omdat er voor hen een schitterende route is om door het bos te lopen. Dit alles zal verloren gaan als hier een weg zal worden aangelegd voor auto's. De huidige situatie op het mariniersterrein, waar dagelijks vele militairen met de auto naar toekomen om te werken, biedt ook voldoende ontsluiting naar de Arnhemse Bovenweg. Ik zie niet in waarom er dan in de toekomst een tweede ontsluitingsweg nodig zal zijn. 

Vanuit de Stamerweg de Driebergsestraatweg op rijden is nu al een probleem voor de bewoners van de Rozenlaan en de Stamerweg. Het fietspad langs de Driebergsestraatweg word dagelijks door honderden scholieren gebruikt waardoor het nu al dagelijks enige tijd kan duren voordat je de driebergsestraatweg op kan rijden. Als de Stamerweg een ontsluitingsweg moet gaan worden zal dit tot grote opstopping en gevaarlijke situaties lijden. 

Laten we dit mooie natuurgebied behouden! 

Jolanda van de Kolk-Roël

Belangengroep Stamerbuurt 

0  reacties

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen