Submenu

Veiligheid en behoud natuur

Teo van de Kolk 16-09-2017 4248 keer bekeken 0 reacties

Op het "voormalig" kazerneterrein moet kleinschalige nieuwbouw mogelijk zijn, maar niet ten koste gaan van veiligheid en natuur.

In het gebied tussen Driebergsestraatweg en het kazerneterrein leven veel, ook beschermde, diersoorten. Denk aan eekhoorns, dassen, spechten, vlaamse gaaien, noem maar op. Dit moeten we koesteren en beschermen. Laat daarom het Stamerbos en de Stamerweg geen ontsluiting worden voor het nieuw te ontwikkelen kazerneterrein.

Daarnaast speelt veiligheid een zeer grote rol. Dagelijks fietsen honderden kinderen vanuit Driebergen richting onze scholen, Revius Lyceum, Schoonoord en verschillende basischolen, en weer terug. Momenteel is de aansluiting Stamerweg/Driebergsestraatweg al een gevaarlijk en risicovol kruispunt. Indien de Stamerweg wordt gebruikt als ontsluiting voor het nieuw te ontwikkelen kazerneterrein zullen de risico's en de gevaren onacceptabele vormen aannemen.

Waarom is de huidige kazerne uitgang niet voldoende als ontsluiting? Dagelijks komen en gaan honderden forenzen van en naar de kazerne en maken gebruik van de huidige aansluiting op de Arnhemse Bovenweg. Indien er een 2de ontsluiting zou moeten komen, b.v. vanwege veiligheid, kan er richting de Woestduinlaan, maar wel aan de Arnhemse Bovenweg, een 2de onsluiting komen.

Vanwege veiligheid en natuurbehoud is het onverantwoord en onacceptabel om de Stamerweg en het Stamerbos als ontsluitingsweg te gaan gebruiken.

Teo van de Kolk

Belangengroep Stamerbuurt

 

 

0  reacties

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen