Submenu

oog voor esthetiek en (natuur)historische waarde

Joska Spruyt 06-09-2017 1602 keer bekeken 1 reacties

Hier ligt een prachtkans om bij toekomstige bebouwing, recht te doen aan de historische stijl waarom de Utrechtse Heuvelrug bekend staat. Dat is niet alleen van belang voor de inwoners van de gemeente maar ook voor een toeristisch beleidspunt, want "de gemeente UH gaat zich richten op de buitenlandse toeristen" ( RTV Utrecht ). Dat betekent statige bouw in harmonie met overvloedige natuur. Een mooi kans dus, om niet te kiezen voor blokkendozen, massaliteit of extra belasting van de natuur, maar om te kiezen voor esthetiek, kleinschaligheid en zorgvuldig en duurzaam omgaan met de kwetsbare natuur.

Joska Spruyt

belangengroep Stamerbuurt

 

 

 

1  reacties

Eduard van Loenen

16-09-17 om 0:23

Mee eens! Ik hoop dat men zich realiseert dat Doorn niet significant hoeft te groeien gezien de afnemende werkgelegenheid alsmede de marinierskazerne zal worden gesloten.Het is juist een kans om een groot deel van het terrein weer aan parkachtige natuur terug te geven met beperkte woningbouw passend in het karakter van de directe grotendeels reeds beschermde omgeving.

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen