Submenu

Zo maar wat ideeën

Evert Verweij 09-02-2017 1827 keer bekeken 0 reacties

Nog een aantal ideeën voor de planvorming rond het Mariniersterrein:

  • Natuurontwikkeling, ecologische verbinding met het Ludensbos en over/onder de Arnhemse Bovenweg, al dan niet met een onderdoorgang, zoals die verderop langs de Arnhemse Bovenweg.
  • Ruimte voor duurzaam wonen, particulieren bouwen zelf hun energieneutrale woning (bijvoorbeeld ca. 100 ruime kavels van gemiddeld 1000 m²). Voorwaarde: alleen milieuvriendelijke materialen en 100 % energieneutraal.
  • Een combinatie van sport en maatschappelijke voorzieningen met een nieuw zwembad (het terrein van het huidige zwembad kan erbij worden betrokken) dat wordt gebouwd op een duurzame, innovatieve en onderhoudsarme/kostenbesparende wijze volgens de nieuwste inzichten
  • Het parkachtige gebied met enkele instellingen en woonhofjes aan de overzijde van de Arnhemse Bovenweg zou bij de ontwikkeling kunnen worden betrokken. Het zou goed zijn beide gebieden op elkaar te laten aansluiten en er één overkoepelende visie voor te ontwikkelen. Er zou een onderdoorgang voor wandelaars, fiersers en dieren onder de Arnhemse Bovenweg kunnen worden gemaakt.
  • Een (snel)fietsroute via de huidige Mariniersweg in het verlengde van de Kampweg/Ludenlaan. Deze sluit aan de westzijde tpv. de huidige ingang van het Marinierscomplex aan op de Arnhemse Bovenweg. In aansluiting daarop zou vanaf daar het fietspad richting Driebergen verbreed kunnen worden. Zo ontstaat een uiterst aantrekkelijke fietsverbinding tussen Doorn en Driebergen/Zeist.
  • Het idee van een fiets/wandel/ruiterpad over de Stamerweg spreekt mij ook zeer aan.

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen