Submenu

Starterswoning + jongerenvoorzieningen

Lisanne Siersma 03-02-2017 590 keer bekeken 0 reacties

Ik woon al mijn hele leven in Doorn. Maar het is hier als jongere wel super saai.. Nog nooit heb ik iemand van mijn leeftijd horen zeggen; Ohw woon je in Doorn, Ohw dat is dat leuke dorpje waar ze dat leuke ..... Nog nooit. Dit is zo zonde! Ik woon hier met veel plezier, maar het is gewoon ontzettend saai. Ik zou hier graag willen blijven wonen, maar dat is gewoon bijna niet mogelijk. Er zijn haast geen starterswoningen, de huurprijzen zijn hier super hoog en de prijzen van koopwoningen zijn heel erg hoog. En dit snap ik ook wel als je kijkt naar de omgeving, maar het stimuleert de verjonging van het dorp ook niet.

Ik woon in een wijk met veel huurwoningen. Het zijn hele leuke eengezinswoningen om in te beginnen. Echter zie ik steeds meer mensen hierin wonen die eigenlijk het geld wel hebben om een woning te kunnen kopen of wonen hier veel ouderen in die in hun eentje in zo'n mooie eengezinswoning wonen. Opzich geen probleem natuurlijk, maar hier kan ook een jong gezin komen met een paar kinderen! Ook omdat er 2 basischolen in de wijk zijn + een BSO. Dit vind ik zonde, omdat er zo haast geen woningen meer zijn die betaalbaar zijn en aantrekkelijk zijn voor jonge mensen.

Ook zie je in steeds meer gemeenten het initiatief om jongeren tussen ouderen te laten wonen en andersom. Dit vind ik zelf ook een leuk intitatief! Zo houden de ouderen contact met de buitenwereld en kunnen jongeren ook weer iets goeds doen voor de ouderen! Ik zou hier voor tekenen!

Ook zou ik graag wat jongerenvoorzieningen willen hebben! Zoals een leuke stormbaan, lasergamen in het bos en een leuk festival zoals in Woudenberg. Ook is dit goed voor de werkgelegenheid en trekt ook meer jongeren aan. En dan hoor ik misschien ook nog een keer. Ohw kom jij uit Doorn? Dat is toch waar ze die leuke activiteiten hebben, zoals lasergamen in het bos?? en met dat super vette festival?

 

 

0  reacties

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen