Submenu

diverse functies en accenten - zo maar wat ideeën

Teun Bleijenberg 02-02-2017 1598 keer bekeken 0 reacties

Het voormalige trace van de Stamerweg herstellen en inrichten als fietspad, annex wandelpad, annex ruiterpad. (Het volgende valt buiten dit gebied, maar ik wil de opmerking hier toch even maken: indien dit zowel naar het noorden als naar het zuiden doorgetrokken zou kunnen worden, dan zou er een aaneengesloten fietspad, wandelpad, ruiterpad vanaf de  de Gooijerdijk tot aan de Austerlitzeweg - of zelfs tot Maarn - kunnen ontstaan.)

Het bosgebied ten westen van de Stamerweg toevoegen aan het landgoed Beukenrode (waartoe het vroeger altijd behoord heeft) of anders overdragen aan instanties als Utrechts Landschap of Natuurmonumenten.

Het oude huis Landszegen langs de Stamerweg lijkt mij geschikt te maken voor een horecabestemming t.b.v. fietsers, wandelaars en ruiters (zie ook mijn eerste opmerking hierboven).

Het nieuwste kantoorgebouw (met de 'roestplaten' rondom) is volgens mij met weinig aanpassing direct geschikt voor commercieel kantoorgebruik (is ook goed voor de werkgelegenheid in het dorp). Er moet wel wat omringende lelijke bebouwing weggehaald worden en het geheel moet in het groen komen te liggen zodat de architectuur van het gebouw er mooier uitkomt (en het gebouw daarmee ook hoogwaardig representatief wordt).

De sportaccomodatie (in ieder geval de sporthal) lijkt mij geschikt voor gebruik door de sportverenigingen in het dorp als alternatief voor de sporthal Steinheim.

Voor wat betreft de overige gebouwen kan ik de mogelijkheid van hergebruik niet goed beoordelen; sommige ruimtes lijken mij geschikt voor verhuur aan start-ups en klein bedrijfjes; andere gebouwen zouden wellicht omgevormd kunnen worden tot woonappartementen. Wellicht zou er verder een conferentiecentrum gevestigd kunnen worden (maar daarvan zijn er ook al veel in de omgeving).

De ontsluiting van het terrein zou wat centraler over of langs de huidige sportvelden naar de Arnhemsebovenweg gemaakt moeten worden.

In ieder geval moet de groene en open uitstraling van het bebouwde terrein in stand blijven en voor zover mogelijk geïntensiveerd worden (dus zeker niet meer gebouwen dan er nu staan; liefst minder bebouwing).

0  reacties

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen