Submenu

Hergebruik van de sporthal ten behoeve van o.a. zaalhockey

Peter Kalk 31-01-2017 256 keer bekeken 1 reacties

Het is al jaren lastig om voldoende zaalcapaciteit te vinden op de Heuvelrug om alle kinderen die willen hockeyen in de winter dit ook te kunnen laten doen. De vraag naar sporthal capaciteit is groter in de winter; daar bovenop groeit ook de populariteit van zaalhockey de laatste jaren. Elke winter is het weer een enorme puzzel om de benodigde capaciteit rond te krijgen. Soms krijgt zaalhockey een winter wat meer capaciteit in Steinheim, maar dat kan dan weer ten koste gaan van andere sportclubs.

 

Momenteel wordt voor “thuiswedstrijden” uitgeweken naar sporthallen buiten de regio (in bijv. Barneveld en Veenendaal). Met alle vervoersproblematieken die daarbij horen. De vraag is hoe lang deze capaciteit beschikbaar blijft.

 

Het zou daarom voor de sportende kinderen op de Heuvelrug prachtig zijn wanneer de reeds bestaande sporthal op het Mariniersterrein hergebruikt kan worden voor o.a. zaalhockey. Gezien de jaarlijkse puzzel om capaciteit rond te krijgen, zijn er wellicht wel meer sportclubs die zich willen aansluiten bij het idee om de sporthal op de Marinierskazerne in te zetten voor sportclubs uit de regio. De Doornse hockeyclub komt graag in contact met andere sportverenigingen om te proberen gezamenlijk een levensvatbare business case op te stellen.

 

Bij de nieuwbouw van het Revius Lyceum is een lobby om één grote sporthal te bouwen (in plaats van drie kleine) t.b.v. sportclubs uit de regio (buiten schooltijden) helaas gestrand. De sporthal op de Marinierskazerne lijkt de laatste betaalbare kans om alsnog onze kinderen (en wellicht ook volwassenen) maximaal te kunnen laten sporten.

 

Ingezonden namens de Doornse Hockeyclub en de Stichting beheer hockeysport Utrechtse Heuvelrug

1  reacties

Peter-Pim Stolker

01-02-17 om 15:15

Helemaal mee eens!

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen