Submenu

Brainstorm-pje van pakweg 1 uur

21-01-2017 85 keer bekeken 0 reacties

Ideeën voor www.mkdoorn.nl

 

Marinemuseum (statisch deel, online/interactief deel, jaarlijks levend-marinierskazerne-museum-event - vergelijk de Vlootdagen in Den Helder)

 

Tiny houses gebied (de nette vorm: bijvoorbeeld via Bos Kalis?; En/of de vrije vorm: bouw je eigen Tiny house)

 

Sport & Outdoor trainingscentrum 

 

Zelfstandig wonen voor alleenstaanden (groepswonen en vrijstaand wonen)

 

Wezenlijk belangrijk: In het geografische hart van het terrein een multi-functionele ontmoetings-/retraite-/rust-plek positioneren!

 

Zorgen voor een verbindende visie, die alle inrichtingselementen- en gebruikswijzen/toepassingen symbolisch incorporeert tot eenheid (de Ene/Enige). 

 

Woon- en/of Gezondheidscentrum voor sociaal actieve natuurliefhebbers.

 

Een theatergebouw (kleine schouwburg voor uitvoeringen en als oefenruimte voor dans, toneelspel, vrije expressie.

Aparte oefenruimten voor muzieklessen. Atelier-ruimte voor kunstenaars. Workshop-ruimten voor lessen in creatief-kunstzinnig werk.

 

Een dorp binnen het dorp. Een zichzelf-voorzienende enclave, inclusief middenstand en optioneel/experimenteel een eigen lokale geldeenheid.

Hier bij ons, aan de rand van Doorn op deze unieke locatie, heerst een zekere natuurlijke eigenheid, zoiets als uniciteit met de kracht van openheid. Dat gevoel van Hier & Nu dankbaar zijn en weten: “Wauw, wat is het Leven allemachtig mooi!”, dat is het gevoel dat ik bedoel. Mariniers ZIJN dit gevoel. Het is hun diepste identiteit. Samen leven ze het. Samen strijden ze ervoor. Tot voorbij de fysieke dood, want het Leven gaat door. Amen!

 

Dit is de ultieme kans voor herhuisvesting van www.deontdekkingsreis.nl in een pand en op een locatie die WEL aansluit bij de unieke schoolidentiteit. In 2016 heeft het schoolbestuur uit nood bakzeil moeten halen t.o.v. haar identiteit-gefundeerde verzoek aan de gemeente UHR om te voorzien in passende huisvesting. Het gebouw aan het Jagerspad kwam leeg. Het schoolbestuur stond met de rug tegen de muur. En de gemeente heeft het erop aan laten te komen. Ik ben een buitenstaander, maar ex-basisschool-directeur en UHR-inwoner/nabijwoner in hart en nieren. Dit beleid raakt mij diep. Schandalig, respectloos, wat een miskenning van State-of-the-Art en Leading Edge onderwijskwaliteit! De Gemeente UHR heeft iets goed te maken. 

In 2022 is De Ontdekkingsreis echt wel uit haar huidige, visionair wezenlijk-armoedige keurslijf-confectie-jasje gegroeid. Ik stel me voor dat de school gesitueerd wordt op een goed en veilig bereikbare plek die rechtstreeks toegang geeft tot het Speelbos (exclusief speelterrein voor de school mits de school de bestemming ‘Natuur’ in acht neemt). Huisvesting zou dan kunnen op het MK-terrein nabij de bos en sportvelden. Maar natuurlijk ook (weer) op Landgoed Beukenstein (mits naast het Speelbos!). En nu WEL in een nieuwbouwpand dat in alle opzichten 100% conform de eisen/wensen van het schoolbestuur is. Reken er dan maar op dat het echt een uniek object wordt, waarop Nederland trots mag zijn. Geld is er in overvloed. Visie, dat telt!

NB: ik spreek hier uitsluitend voor mezelf. Dus uitdrukkelijk niet namens het schoolbestuur. Ik wijs de gemeente op haar pijnlijke gebrek aan visie. Tegelijk zeg ik: “Onwetend is onschuldig” en “Fouten maken moet. De intrinsieke waarde ervan is ze goed te maken op een wijze waar iedereen blijer van wordt. Met als resultaat een verdiepte relatie, hart-verbondenheid, geestelijke volwassenheid. Kritiek leveren impliceert een uitweg bieden en je steun toezeggen, mits daar behoefte aan is. Ik verneem het meer dan graag! En ik zie er, in elk geval privé, hoogst-persoonlijk op toe dat de uitvoering in 2022 voor de volle 100% voldoet aan alle eisen en wensen van De Ontdekkingsreis. Iemand iets te vragen? Neem gerust per e-mail contact op!

0  reacties

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen