Submenu

Een plek om te eren en herinneren

Peter Cirk 20-01-2017 130 keer bekeken 2 reacties

Deze kazerne betekent en heeft heel betekent voor vele militairen en in het bijzonder voor de Mariniers.

Alleen daarom al verdient deze plek een mooie toekomst. 

Het zou recht doen om van deze kazerne een plaats te maken waar defensie, haar gevallenen kan eren. Veteranen elkaar kunnen ontmoeten en hun gevallen kameraden kunnen herdenken. Elk legeronderdeel haar eigen gedenkplaats. Want die ene dag op het malieveld is leuk, maar best een beetje karig...

Als voorbeeld wil ik aanhalen het National  Memorial Arboretum in Croxall Engeland. Ik was daar in 2016 met de Ride To The Wall (RTTW) een fundraising voor het onderhoud. Ik was enorm onder de indruk, hoe daar met veel respect voor elk legeronderdeel, gevallenen en de veteranen een plek is gemaakt om te ontmoeten, herdenken en eren voor hen die na de 2e wereldoorlog hun leven hebben gegeven. Terug in Nederland spookte deze ervaring nog door mijn hoofd en kreeg last van plaatsvervangende schaamte, dat we zoiets voor onze veteranen en gevallenen niet hebben.

Natuurlijk hebben we herdenkings-monumenten, maar waar ik het over heb, is van een hele andere orde. Zij die de hoogste prijs betaald hebben voor de vrijheid van anderen en zij die van deze missies zijn terug gekomen, verdienen zo een plek.

Zo heeft de politie de tuin der bezinning. Klein, maar wel een nationale gedenkplaats.

De van Braamhouckgeestkazerne is een schitterende locatie voor een Nationaal Herdenkings Monument. Hier hoort geen woonwijk of kantorencomplex.

Hier hoort het Nationaal Defensie Monument met een herdenkingswal voor elk onderdeel

 

http://www.thenma.org.uk/

26-01-17 om 12:20

Mijn oprechte excuses aan de heer Cirk en iedereen die zich aan mijn reactie gestoord heeft. Ik neem geen woord terug van wat ik geschreven heb, maar begrijp, respecteer en deel de mening van de redactie. Ik heb dat naar hen bevestigd in directe reactie op het bericht van verwijdering. Ik heb de redactie daarin toegezegd/verzekerd me op dit platform voortaan conform verwachting te gedragen. Gouden-Hartelijke groet en een fijne dag, Peter van Leerdam (Austerlitz, gemeente Zeist).

23-01-17 om 11:01

De reactie van de heer van Leerdam (21-1-2017 7:03) op dit idee is door de redactie verwijderd.
De reactie ondersteunt niet het doel van deze website.

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen