Submenu

Pauze in het participatietraject voor de ontwikkeling van de Marinierskazerne Doorn

08-11-2018 8259 keer bekeken 0 reacties

De gemeente en provincie lassen een pauze in het participatietraject over de toekomst van het terrein. Als de aanbesteding voor de kazerne in Vlissingen weer wordt opgestart, wordt ook het participatieproces weer voortgezet.

Provincie Utrecht en de gemeente Utrechtse Heuvelrug werken samen met het Rijksvastgoedbedrijf aan een ontwikkelkader voor de toekomstige invulling van het terrein van de Marinierskazerne in Doorn. Hiervoor is een participatietraject met inwoners gestart. De staatssecretaris heeft onlangs besloten de aanbestedingsprocedure van de kazerne in Vlissingen op te schorten. Dit is voor gemeente en provincie reden om een pauze in te lassen in het participatietraject over de toekomst van het terrein. Als de aanbesteding weer wordt opgestart, wordt ook het participatieproces weer voortgezet. De stuurgroep waar - naast de gemeente en de provincie - ook het Rijksvastgoedbedrijf deel van uitmaakt, stemt in met deze pauze als gevolg van de vertraging.

Er is veel begrip voor de situatie van de Mariniers en hun gezinnen. Het is erg belangrijk dat er voldoende aandacht is voor hun zorgen. Voor de gemeente en provincie blijft de ambitie overeind dit terrein te benutten voor grote maatschappelijke opgaven, zoals woningbouw, scholen en sportvoorzieningen. Daarom vragen gemeente en provincie een gesprek met de staatsecretaris aan om de gemeentelijke en provinciale belangen toe te lichten.

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen